Kütahya kalbur köftesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: 1/2 kg orta yağlı kıyma; 3 baş soğan (rendelenmiş); 1 çay kaşığı karbonat; Karabiber, kırmızı biber, tuz; 1 çay bardağı su; Aldığı kadar un; 1 su bardağı sıvı yağ; 1/2 kg süzme yoğurt; 150 g tereyağı. Hazırlanışı: 1. Kıymayı, soğan rendesi, tuz, karabiber, karbonat, kırmızı biber, su ve aldığı kadar unla yoğurun. 2. Bir miktar hamuru yerde yuvarlayıp 1,5 cm kalınlığında kesin. 3. Rende (kalbur) üzerine koyup bastırarak bırakın. 4. Kesip sıvı yağda kızartın. 5. Kaynayan tuzlu suya atıp 45 dakika, suyu azalıncaya kadar pişirin. 6. Pişirilen köfteleri servis tabağına koyun. 7. İnceltilmiş süzme yoğurdu köftelerin üzerine dökün. 8. Ayrıca kızdırılan kırmızı biberli tereyağını yoğurtlu köftenin üzerinde gezdirin.