Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu pandispanya yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 adet yumurta 1;
- 4 Türk kahvesi fincanı un 1;
- 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1;
- Yarım paket vanilya 1;
- 1 çay kaşığı karbonat 1;
- Yarım fincan kadar ılık su 1;
- 2 tatlı kaşığı kakao 1.
Yapılışı:
- Yumurta aklarını 1 çay kaşığı ucu kadar tuz ile temiz bir kapta kar beyaz olana kadar çırpın 1.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şeker ile çırpın 1.
- Yarım fincan ılık su içinde kakaoyu eritin ve çırptığınız yumurta sarılarına azar azar ekleyin 1.
- Karışımın incelmesini sağlayın 1.
- Diğer kuru malzemeleri eleyerek yumurta sarılarına ekleyin ve kaşık yardımı ile karıştırın 1.
- Bu karışıma azar azar çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın, homojen hale getirin fakat çok karıştırmayın 1.
- Kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra kalıptan çıkartarak tel bir ızgara üzerinde soğutun 1.
- Kalınlığına göre 2 yada 3 eşit parçaya ayırarak dilediğiniz pasta malzemeleri ile süsleyebilirsiniz 1.
Alternatif bir kakaolu pandispanya tarifi:
- 4 adet büyük yumurta 2;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- Yarım su bardağı süt 2;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 2;
- 1 su bardağı un 2;
- Yarım su bardağı kakao 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- Yarım çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı vanilin 2.
Yapılışı:
- Un, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyin ve karıştırın 2.
- Yumurtaları ve toz şekeri büyük bir kapta krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın 2.
- Sıvı yağı ve sütü karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın 2.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu sıvı karışıma yavaşça ekleyin 2.
- Karışımı spatula ile veya düşük hızda mikserle karıştırın 2.
- Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış 20
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: