Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu pandispanya yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 15;
- 1 su bardağı un (100 g) 15;
- 2 yemek kaşığı kakao (25 g) 15;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (125 g) 15;
- 2 yemek kaşığı su 1;
- 1 paket kabartma tozu 15;
- bir çimdik tuz 1.
Yapılışı:
- Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın 13.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın 13.
- Kakao, un, kabartma tozu, su ve tuzu ekleyip çırpın 13.
- İyice karıştıktan sonra yumurta aklarını ilave edip spatula ile aynı yönde nazikçe karıştırın 13.
- Hazırladığınız pandispanya harcını 19 cm'lik kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırına verin 1.
- 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin 1.
- Keki fırından aldıktan sonra soğuması için bekletin, ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: