Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel sütlü kadayıf yapımı için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 500 gram tel kadayıf 23;
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi 2;
- 100 gram tereyağı 2;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
- 3 su bardağı şeker 2;
- 2 su bardağı süt 2;
- 2 su bardağı su 2;
- Antep fıstığı (süslemek için) 2.
Yapılışı:
- Dikdörtgen veya kare olan orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın 2.
- Tel kadayıfları tel şeklinde ayırın ve eliniz ile havalandırın 2.
- Yarısını fırına vereceğiniz kabın tabanına serin 2.
- Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirin 2.
- Kalan tel kadayıflarını da cevizlerin üzerine serpin 2.
- Bir tavada tereyağını, çok fazla kızdırmadan eritin ve sıvı yağı da üzerine ekleyin 2.
- Kadayıfın üzerine dökün ve yağı çekmesi için bir müddet dinlendirin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin 2.
- Üst kısımları hafif kızarınca fırından alın 2.
- Bir tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp, bir taşım kaynatın 2.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakın 2.
- Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine ılık olan şerbeti dökün 2.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin 2.
- Servis ederken şekil verip üzerine fıstık serpiştirerek afiyetle tüketin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: