Buradasın
Muhallebili kadayıfın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebili kadayıf yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Kadayıfın Kıtır Olması: Kadayıfı derin dondurucuda bekletmek, çıtır olmasını sağlar 15. Tereyağında orta ateşte kavrularak karamelize edilmesi önerilir 2.
- Muhallebinin Pürüzsüz Olması: Muhallebi pişirilirken çırpma teli kullanılmalıdır 15. Vanilya, muhallebi kaynadıktan sonra eklenmelidir 2.
- Katmanların Dengeli Oluşturulması: Tatlı, önce bir kat kavrulmuş kadayıf, sonra muhallebi ve tekrar kadayıf konularak hazırlanmalıdır 2.
- Dinlendirme: Tatlı, en az 2-3 saat, tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirilmelidir 2.
- Servis Önerisi: Tatlıyı, toz fıstık, ceviz, tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: