• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Kadayıfın ana maddesi nedir?

    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • Tatlılar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden, crispy tray of kadayıf sits on a wooden table, surrounded by bowls of wheat flour, water, salt, and oil, with warm sunlight streaming through a Turkish kitchen window.
    Kadayıfın ana maddesi buğday unudur 34.
    Kadayıf yapımında kullanılan diğer malzemeler ise şunlardır:
    • Su 3. Hamurun kıvamını ayarlamak için kullanılır 3.
    • Tuz 3. Hamurun lezzetini artırır 3.
    • Yağ 3. Kadayıfın kızartılmasında veya fırınlanmasında kullanılır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. ozdiyarbakirgazetesi.com
        1
      2. tr.wikipedia.org
        2
      3. megep.meb.gov.tr
        3
      4. kadayif.gen.tr
        4
      5. turkascihaberleri.com
        5
    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm, sunlit Turkish kitchen with golden wheat sacks, a traditional stone mill grinding flour, and a skilled baker carefully mixing kadayıf dough in a large copper bowl.

    Kadayıf unu nasıl üretilir?

    Kadayıf unu, özel olarak kadayıf üretimi için hazırlanan bir un çeşididir. Üretimi şu adımlarla gerçekleşir: 1. Buğday Seçimi: Yüksek gluten içeriğiyle bilinen buğday çeşitleri kullanılır. 2. Öğütme: Buğday, kadayıfın yapısına uygun olacak şekilde özel olarak öğütülür. 3. Kalite Kontrol: Her üretim partisi, ürünün kalitesini ve tutarlılığını garanti altına almak için detaylı testlerden geçer. Kadayıf üretiminde ayrıca şu adımlar da önemlidir: - Hamur makinesine un miktarına göre su alınır ve makine çalıştırılarak un makineye dökülür. - Su ile un karışımının en iyi şekilde sağlanması için hamur makinede bir süre döndürülür. - İstenilen akıcılık sağlandıktan sonra hamur, dinlendirme teknesine süzülerek alınır ve burada dinlendirilir.
    • Gıda
    • Üretim
    • Kadayıf
    • Un
    5 kaynak

    Kadayıf neden kadayıf denir?

    Kadayıf, Arapça kökenli bir kelime olup, "kadife" kelimesinin çoğuludur. Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Etimoloji
    • Tatlılar
    5 kaynak
    A golden, syrup-drenched kadayıf pastry is sliced open to reveal a thick layer of creamy white kaymak, resting on a traditional Turkish copper tray with a glass of tea nearby.

    Kaymaklı kadayıfın içine ne konur?

    Kaymaklı kadayıfın içine kaymak konur.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Kadayıf sarması yaparken hangi kadayıf kullanılır?

    Kadayıf sarması yaparken tel kadayıf kullanılır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Kadayıf
    5 kaynak
    A golden, crispy basma kadayıf pastry, split open to reveal a rich filling of crushed pistachios, walnuts, and hazelnuts, resting on a traditional Turkish copper tray with a warm, inviting glow.

    Basma kadayıfın içine ne konur?

    Basma kadayıfın içine ceviz, fındık veya fıstık gibi kuruyemişler konur. Ayrıca, Antep usulü basma kadayıf yapımında pekmez de kullanılır.
    • Teknoloji
    • Tarifler
    • YemekMalzemeleri
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Kadayıfın faydaları nelerdir?

    Kadayıfın bazı faydaları: Enerji verici. Protein kaynağı. Ruh halini iyileştirici. Sindirim sistemine faydalı. Antioksidan etkisi. Ancak, kadayıf yüksek kalori ve şeker içeriği nedeniyle dengeli tüketilmelidir.
    • Gıda
    • Sağlık
    • Tatlılar
    • BesinDeğeri
    5 kaynak

    Ekmek kadayıfı malzemeleri nelerdir?

    Ekmek kadayıfı malzemeleri: Ön maya için: yarım çay bardağı ılık su; bir yemek kaşığı un; bir yemek kaşığı pekmez; bir tatlı kaşığı kuru maya. Hamur için: iki adet yumurta; 60 gram tereyağı; iki yemek kaşığı pekmez; bir çay bardağı ılık su; yarım çay kaşığı tuz; altı çay bardağı un. Islatmak için: bir yemek kaşığı pekmez; iki su bardağı su. Şerbeti için: üç su bardağı toz şeker; 2,5 su bardağı su; bir tatlı kaşığı limon suyu. Ayrıca, tatlıyı servis etmek için kaymak kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • Tatlılar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"ba590":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkadayifin-ana-maddesi-nedir-2390606744%3Flr%3D213%26ncrnd%3D42506","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8077234521757518605","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757518644618777-6526848783983072849-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-206-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ba59w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"ba591":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ba59w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"ba592":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Kadayıfın ana maddesi **buğday unudur** [```3```](https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html)[```4```](https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kaday%C4%B1f%20%C3%87e%C5%9Fitleri.pdf). \n\nKadayıf yapımında kullanılan diğer malzemeler ise şunlardır:\n\n* **Su** [```3```](https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html). Hamurun kıvamını ayarlamak için kullanılır [```3```](https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html).\n* **Tuz** [```3```](https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html). Hamurun lezzetini artırır [```3```](https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html).\n* **Yağ** [```3```](https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html). Kadayıfın kızartılmasında veya fırınlanmasında kullanılır [```3```](https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.ozdiyarbakirgazetesi.com/kadayifin-dogus-fahrettin-kanatin-yazisi","title":"Fahrettin KANAT: Kadayıfın Doğuşu - (Fahrettin Kanat'ın...)","shownUrl":"https://www.ozdiyarbakirgazetesi.com/kadayifin-dogus-fahrettin-kanatin-yazisi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Kaday%C4%B1f","title":"Kadayıf - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Kaday%C4%B1f","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kaday%C4%B1f%20%C3%87e%C5%9Fitleri.pdf","title":"ALANI","shownUrl":"https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kaday%C4%B1f%20%C3%87e%C5%9Fitleri.pdf","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html","title":"Kadayıfın Ana Malzemesi Nedir?","shownUrl":"https://www.kadayif.gen.tr/kadayifin-ana-malzemesi-nedir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://turkascihaberleri.com/HaberDetay/74489/Kadayif-Nedir--Kadayif-Nereden-Geldi--Kadayifin-Tarihcesini-Biliyormusunuz-.html","title":"Kadayıf Nedir? Kadayıf Nereden Geldi? Kadayıfın Tarihçesini...","shownUrl":"https://turkascihaberleri.com/HaberDetay/74489/Kadayif-Nedir--Kadayif-Nereden-Geldi--Kadayifin-Tarihcesini-Biliyormusunuz-.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kadayıfın ana maddesi nedir?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":-1,"url":"/search?text=Kaday%C4%B1f%C4%B1n+ana+maddesi+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A golden, crispy tray of kadayıf sits on a wooden table, surrounded by bowls of wheat flour, water, salt, and oil, with warm sunlight streaming through a Turkish kitchen window.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-8RdxDlVfWnTXhDvDWjhP/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8077234521757518605","reqid":"1757518644618777-6526848783983072849-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-206-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757518644618777-6526848783983072849-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-206-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ba59w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"ba593":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Kaday%C4%B1f%20%C3%87e%C5%9Fitleri.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gaziantepyeniun.com/kadayflk-un/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://beykozmem.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/34/04/974792/dosyalar/2018_06/19235744_KadayYf_YeYitleri.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.amedtimes.com.tr/diyarbakirin-tescilli-lezzeti-burma-kadayifi-nedir-ve-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kadayifmakinesi.com/Resim/files/gk140.pdf?size=16&stub=1"],"header":"Kadayıf unu nasıl üretilir?","teaser":"Kadayıf unu, özel olarak kadayıf üretimi için hazırlanan bir un çeşididir. Üretimi şu adımlarla gerçekleşir: 1. Buğday Seçimi: Yüksek gluten içeriğiyle bilinen buğday çeşitleri kullanılır. 2. Öğütme: Buğday, kadayıfın yapısına uygun olacak şekilde özel olarak öğütülür. 3. Kalite Kontrol: Her üretim partisi, ürünün kalitesini ve tutarlılığını garanti altına almak için detaylı testlerden geçer. Kadayıf üretiminde ayrıca şu adımlar da önemlidir: - Hamur makinesine un miktarına göre su alınır ve makine çalıştırılarak un makineye dökülür. - Su ile un karışımının en iyi şekilde sağlanması için hamur makinede bir süre döndürülür. - İstenilen akıcılık sağlandıktan sonra hamur, dinlendirme teknesine süzülerek alınır ve burada dinlendirilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kadayif-unu-nasil-uretilir-1485295680","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/uretim","text":"Üretim"},{"href":"/yacevap/t/kadayif","text":"Kadayıf"},{"href":"/yacevap/t/un","text":"Un"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm, sunlit Turkish kitchen with golden wheat sacks, a traditional stone mill grinding flour, and a skilled baker carefully mixing kadayıf dough in a large copper bowl.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-3F2Umy0LnWHQpA5gSKWj/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/ne-demek/kadayif-ne-demek-40738?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etimolojiturkce.com/kelime/kaday%C4%B1f?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/kadayif-tel-kadayif?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fitmi.online/blog/kadayif-turk-tatlilarinin-incisi-tarihi-cesitleri-ve-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bayramoglupastanesi.com/kadayif-nedir-cesitleri-nelerdir/?size=16&stub=1"],"header":"Kadayıf neden kadayıf denir?","teaser":"Kadayıf, Arapça kökenli bir kelime olup, \"kadife\" kelimesinin çoğuludur. Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kadayif-neden-kadayif-denir-871019533","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etimoloji","text":"Etimoloji"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/kaymakli-ekmek-kadayifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/kaymakli-ekmek-kadayifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.klasiktatlar.com/kaymakli-yassi-kadayif-2841.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemekler.xyz/ekmek-kadayifi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nenasil.com/yemek/kunefeye-rakip-kaymakli-kadayif-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Kaymaklı kadayıfın içine ne konur?","teaser":"Kaymaklı kadayıfın içine kaymak konur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kaymakli-kadayifin-icine-ne-konur-3751017051","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden, syrup-drenched kadayıf pastry is sliced open to reveal a thick layer of creamy white kaymak, resting on a traditional Turkish copper tray with a glass of tea nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-P9cIz231NRUEo6qv9EZL/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.kocaali.com/kadayif-sarmasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/cevizli-kadayif-sarma-nasil-yapilir/haber-1212344?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/kadayifli-pasa-sarma?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kadayif.gen.tr/kadayf-sarmasi-hazirlamak-icin-hangi-malzemeler-gereklidir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.1001yemek.com/kadayifli-pasa-sarmasi?size=16&stub=1"],"header":"Kadayıf sarması yaparken hangi kadayıf kullanılır?","teaser":"Kadayıf sarması yaparken tel kadayıf kullanılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kadayif-sarmasi-yaparken-hangi-kadayif-kullanilir-2672480519","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/kadayif","text":"Kadayıf"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/basma-kadayif--7052049?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.klasiktatlar.com/basma-tel-kadayif-1458.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetrehberim.com/basma-kadayif-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://esenler.bel.tr/esenler-kadin/yemek-tarifleri/basma-kadayif-tatlisi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://renklihobi.com/bayrama-cok-iddiali-basma-kadayif-tarifi/?size=16&stub=1"],"header":"Basma kadayıfın içine ne konur?","teaser":"Basma kadayıfın içine ceviz, fındık veya fıstık gibi kuruyemişler konur. Ayrıca, Antep usulü basma kadayıf yapımında pekmez de kullanılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/basma-kadayifin-icine-ne-konur-591032437","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/yemekmalzemeleri","text":"YemekMalzemeleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden, crispy basma kadayıf pastry, split open to reveal a rich filling of crushed pistachios, walnuts, and hazelnuts, resting on a traditional Turkish copper tray with a warm, inviting glow.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-PFQfG5bk9AfhboUaUVwt/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.faydalar.net/kadayifin-faydalari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.seamoss.com.tr/pages/deniz-kadayifi-faydalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.besin.gen.tr/kadayfin-besin-degeri-nedir-ve-sagliga-etkileri-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kadayif.gen.tr/kadayfin-sagliga-olan-faydalari-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/kesfet/deniz-kadayifi-nedir-deniz-kadayifi-ne-ise-yarar-faydalari-ve-zararlari-neler-st1-6352645?size=16&stub=1"],"header":"Kadayıfın faydaları nelerdir?","teaser":"Kadayıfın bazı faydaları: Enerji verici. Protein kaynağı. Ruh halini iyileştirici. Sindirim sistemine faydalı. Antioksidan etkisi. Ancak, kadayıf yüksek kalori ve şeker içeriği nedeniyle dengeli tüketilmelidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kadayifin-faydalari-nelerdir-2020376861","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/besindegeri","text":"BesinDeğeri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/kaymakli-ekmek-kadayifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kadayif.gen.tr/ekmek-kadayifi-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.bizimtoptan.com.tr/ekmek-kadayifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/serbetli-tatlilar/kaymakli-ekmek-kadayifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.alaybeyi.com.tr/blog/ekmek-kadayifi-tarifi-ve-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Ekmek kadayıfı malzemeleri nelerdir?","teaser":"Ekmek kadayıfı malzemeleri: Ön maya için: yarım çay bardağı ılık su; bir yemek kaşığı un; bir yemek kaşığı pekmez; bir tatlı kaşığı kuru maya. Hamur için: iki adet yumurta; 60 gram tereyağı; iki yemek kaşığı pekmez; bir çay bardağı ılık su; yarım çay kaşığı tuz; altı çay bardağı un. Islatmak için: bir yemek kaşığı pekmez; iki su bardağı su. Şerbeti için: üç su bardağı toz şeker; 2,5 su bardağı su; bir tatlı kaşığı limon suyu. Ayrıca, tatlıyı servis etmek için kaymak kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/ekmek-kadayifi-malzemeleri-nelerdir-4101266321","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ba59w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"ba594":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ba59w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"ba595":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ba59w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}