Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabarmayan kek değerlendirmek için bazı öneriler:
- Muhallebili tatlı: Kek ufalanır, içine margarin eklenip yoğurulur 1. Hazır paket muhallebi tarifine göre hazırlanıp sıcakken kekin üzerine dökülür 1.
- Cezerye: Kek parçaları rondodan geçirilir, rendelenmiş havuçlarla karıştırılıp şeker ve tarçın eklenir 2. İçine ceviz veya tarçın ilave edilerek top şeklinde yuvarlanıp Hindistan cevizine bulanır 2.
- Truffle: Bayat kek dilimleri, kakao, şeker, süt, tarçın ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırılıp ceviz veya fındık eklenerek truffle yapılabilir 3.
- Rulo pasta: Kek parçaları sütle yumuşatılıp hamur kıvamına getirilir, iki tepsiye yayılıp buzdolabında bekletilir 2. Ortası için pastacı kreması hazırlanıp kek üst üste yerleştirilir, üzerine ganaj sürülebilir 2.
Ayrıca, kabarmayan kekleri ay çöreği veya popcake yapımında da kullanmak mümkündür 2.
Kek değerlendirme yöntemleri için Nefis Yemek Tarifleri ve Pinterest gibi kaynaklar da kullanılabilir 14.
Keklerin kabarmaması, malzemelerin soğuk olması, kabartma tozunun homojen dağılmaması veya ani ısı değişimi gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: