Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kekin kabarması için bazı püf noktalar:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 123. Yumurta, süt ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığına gelmesi, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 3.
- Şekerin iyice çırpılması 12. Şeker tamamen gözden kaybolana kadar çırpmak, kekin pişerken kabarmasına yardımcı olur 2.
- Unun eleyerek eklenmesi 123. Un, kabartma tozu ve kakao gibi kuru malzemeler eleyerek eklendiğinde karışım daha homojen olur ve kek daha yumuşak kabarır 3.
- Fırının önceden ısıtılması 134. Keki fırına koymadan önce fırının ısıtılması, kekin yeterince kabarmasını sağlar 3.
- Fırın kapağının ilk 20-25 dakika açılmaması 3. Fırının kapağının ilk 20-25 dakika açılmaması, kekin pişerken sönmesini engeller 3.
Ayrıca, kabartma tozu yerine karbonat kullanılacaksa, aktif hale getirmek için üzerine limon suyu dökülebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: