Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankastre fırında kekin kabarmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Isı değişimleri: Fırının uygun sıcaklıkta ısıtılmaması veya pişirme sırasında fırının sık sık açılması, kekin kabarmasını engelleyebilir 14.
- Malzeme sorunları: Bayat malzemeler veya çok soğuk kullanılan malzemeler (yumurta, süt) kekin kabarmamasına yol açabilir 125.
- Homojen karışım: Kabartma tozu gibi malzemelerin kek harcına homojen şekilde dağılmaması, kekin yer yer kabarmasına veya sönmesine neden olabilir 2.
- Fırın performansı: Fırının her yere eşit miktarda ısı dağıtamaması, kapakta yaşanan tam kapanmama ve ısıyı içinde tutamama gibi problemler kekin kabarmasını etkileyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: