Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamurun kabarmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Malzeme Sıcaklığı: Süt, su gibi malzemelerin çok sıcak veya çok soğuk eklenmesi mayanın yapısını bozabilir 13. Maya, ılık bir ortamda aktif hale gelir 3.
- Şeker ve Tuz Kullanımı: Şekerle birlikte tuzu da ilave etmek, mayanın daha geç aktif olmasına neden olabilir 1.
- Oda Sıcaklığı: Havanın çok soğuk veya çok sıcak olması, hamurun kabarmasını engelleyebilir 13.
- Maya Kalitesi: Mayanın eski veya etkisiz olması, hamurun kabarmamasına yol açabilir 24.
- Hamur Kıvamı: Hamurun çok sert veya çok cıvık olması, kabarma sürecini olumsuz etkiler 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: