Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin pişmemesinin bazı nedenleri:
- Fazla sıvı, az un: Kek hamurunun cıvık olmasına ve iç kısımların pişmemesine yol açar 35.
- Yüksek fırın sıcaklığı: Sadece üst veya alt ayarın açık olması, kekin dışının pişip içinin çiğ kalmasına neden olabilir 35.
- Fazla kabartma tozu: Un miktarının az olması, kekin üst kısımlarının hızlı pişip iç kısımların çiğ kalmasına yol açabilir 35.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için:
- Kürdan testi: Kekin ortasına temiz bir kürdan batırılır, eğer kürdana hamur yapışmıyorsa kek pişmiş demektir 135.
- Bıçak testi: Kekin içine batırılan bıçağın üzerinde hamur kalıntısı yoksa kek pişmiş demektir 13.
- Parmak testi: Kekin üzerine hafifçe bastırıldığında, iz kalmadan eski haline dönüyorsa kek pişmiş demektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: