Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekin içinin hamur kalmasının bazı nedenleri:
- Ölçülerin doğru uygulanmaması 123. Göz kararı yapılan tariflerde malzemelerin miktarı tutturulamayabilir 123.
- Fazla sıvı kullanımı 123. Kek harcının cıvık olmasına ve iç kısmın pişmemesine yol açar 123.
- Fazla kabartma tozu kullanımı 123. Kekin kısa sürede kabarmasına ve içinin pişmemesine neden olur 123.
- Fırının önceden ısıtılmaması 14.
- Fırın kapağının pişirme sırasında açılması 14.
- Kekin hemen dilimlenmesi 14. Kek, fırından çıkar çıkmaz kesilirse içi pişmemiş olabilir 14.
- Fırın veya kek kalıbının performansı 14.
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak kek yapmak, kekin içinin hamur kalmasını önleyebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: