Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak çekirdeğini en güzel şekilde kavurmak için iki farklı yöntem kullanılabilir:
- Fırında kavurma:
- Kabak çekirdekleri, bir fırın tepsisine tek bir tabaka halinde yayılır 15.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika kurutulur 15.
- Fırından çıkarıldıktan sonra çekirdekler alt üst edilir 1.
- Tekrar fırına verilerek veya tavaya aktarılarak kavrulur 1. Fırında 5 dakika, tavada ise yaklaşık 10-15 dakika yeterli olacaktır 1.
- Tavada kavurma:
- Tuzlandıktan sonra çekirdekler teflon tavada 10 dakika boyunca kavrulur 4.
Kavurma işlemi sırasında çekirdeklerin yanmaması için ara sıra kontrol edilmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: