Buradasın
İzmir mutfağına ait yemekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir mutfağına ait bazı yemekler şunlardır:
- İzmir Köftesi: Patates, domates ve biberle fırında pişirilen, özel soslarla hazırlanan bir köfte çeşididir 13.
- Boyoz: İzmir'in meşhur hamur işi, yanında fırında pişmiş yumurta ile servis edilir 13.
- İzmir Tulum Peyniri: Bergama yöresinde üretilen, koyun sütü ile yapılan bir peynir türüdür 12.
- Kumru: Susamlı özel bir ekmek içinde sucuk, salam, sosis, peynir, turşu, domates ve ketçap ile yapılan bir sandviçtir 13.
- Şevketi Bostan: İzmir'de yetişen bir bitki olup, haşlama, kavurma veya sulu yemek olarak tüketilir 12.
- Samsades: İrmik ve yoğurt ile hazırlanan, şerbetle buluşan bir tatlıdır 3.
- İzmir Bombası: İncecik hamurun içine akışkan çikolata konularak yapılan bir tatlıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: