Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir yöresine ait bazı ot yemekleri:
- Karışık ot kavurması 2. Arapsaçı, hindiba, roka, radika, ısırgan otu, semizotu, cibez, gelincik, ebegümeci gibi otların Ege zeytinyağı ile kavrulmasıyla yapılır 2.
- Kabak sinkonta 2. Kabak, taze soğan, nane ve domatesle hazırlanan, fırında pişirilen bir zeytinyağlı yemektir 2.
- Radika salatası 15. Hafif acımsı bir tada sahip olan radika, zeytinyağı, limon ve tuz ile lezzetlendirilir 15.
- Şevketi bostan 14. Kuzu etiyle yemeği yapılır veya haşlanıp salata olarak tüketilir 14.
- Deniz börülcesi 14. Haşlanarak salatası yapılır, zeytinyağı, limon ve sarımsak ile zenginleştirilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: