Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir'in yöresel kahvaltıları arasında öne çıkan bazı lezzetler şunlardır:
- Tak Tak Kebabı: Tire'de sunulan bu kahvaltı türünde, tandırda bütün kuzu pişirilerek hazırlanan kebap ve kuzu yağı ile yapılan pirinç çorbası yer alır 1.
- Ballı Yoğurt: Bergama'da tulum peyniri, bal, kaymak ve yoğurtla yapılan geleneksel bir kahvaltıdır 1.
- Urla Katmeri: Urla'da yapılan katmer, tatlı değil, içine yumurta kırılıp peynir veya kıymalı harç eklenen bir börek türüdür 1.
- Godalak Ekmeği: Yörük oymakları tarafından 17. yüzyıldan beri pişirilen, içine çiğ yumurta konularak hazırlanan tam buğday ekmeğidir 1.
- Armola Peyniri ve Ata Ekmeği: Seferihisar kahvaltısının temelini oluşturan, oğlak deri tulumunun içine yoğurt, lor peyniri ve tulum kırığı eklenerek hazırlanan peynir ve karakılçık unundan yapılan ekmektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: