Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İzmir'in yöresel kahvaltılarından bazıları şunlardır:
- Boyoz 123. Genellikle sade tüketilen, ancak peynirli, ıspanaklı ve tahinli çeşitleri de bulunan, mayasız bir hamur işidir 5.
- Gevrek (İzmir simidi) 15. Başka şehirlerin simitlerinden daha sert ve kavruk olan gevrek, kahvaltıların ve sahil yürüyüşlerinin vazgeçilmezidir 5.
- İzmir kumru 35. Susamla kaplı özel ekmeğin arasına İzmir tulumu, domates ve biber konularak hazırlanan bir sandviçtir 5.
- İzmir söğüş 35. Haşlanmış kuzu kellesinin beyin, yanak ve dil gibi bölümlerinin ince ince doğranıp bol soğan, domates, maydanoz ve baharatla buluşturulmasıyla hazırlanır 5.
- İzmir lokması 3. Hamurun kızartılıp şerbete bulanmasıyla hazırlanan, sokak lezzetlerinden biridir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: