İsveç pastası yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: Elmalı İsveç pastası. Malzemeler: 75 gr toz şeker; 70 gr mısır nişastası; 70 gr un; 3 yemek kaşığı sıcak su; 3 tane yumurta; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 tutam tuz; 400 ml elma suyu; 45 gr mısır nişastası; 5 tane elma; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın; Birkaç damla limon suyu. Hazırlanışı: Sıcak su, şeker, tuz ve yumurtayı derin bir kapta mikserin en yüksek ayarında 10 dakika çırpın. Ayrı bir kapta diğer malzemeleri karıştırın ve eleyerek keke ekleyin. Keki, tahta kaşıkla alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Keki yağlanmamış kek kalıbında (24 cm), önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst ayarında 20-25 dakika pişirin. Elmaları yıkayıp soyun ve küçük küçük doğrayın. Nişastayı bir kasede biraz elma suyu ile karıştırın. Elmaları tencereye koyun, elma suyunu, limon suyunu, tarçını, toz şekeri de koyup birkaç dakika karıştırın. Daha sonra nişastayı koyup katılaşana kadar karıştırın. Soğumuş keki bir pasta tabağına alın ve etrafına pasta çemberi geçirin. Elmaları keke döküp yayın. Keki buzdolabına koyup elmaların soğumasını bekleyin. Kremanın hazırlanışı: Süt kremasını derin bir kaba alın, mikserin yüksek ayarında 1-2 dakika çırpın. San apartı ve vanilya şekerini ekleyip, krema iyice katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Krema katılaştıktan sonra buzdolabına koyun. Keki buzdolabından çıkarıp kremanın yarısından fazlasını kekin üstüne sürün. Geri