İsveç pastası iki farklı tarifle yapılabilir: bal pastası ve elmalı pasta. Bal pastası tarifi: 1. Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 portakalın rendelenmiş kabuğu, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı kakao, 2-3 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 su bardağı un, 1-2 yemek kaşığı ceviz. 2. Yapılışı: 1. Yumurtaları şekerle çırpın. 2. Yoğurt, kakao, tarçını, balı, portakal kabuğu rendesini ve sıvıyağı ekleyip mikserle karıştırın. 3. Unu kabartma tozuyla karıştırın ve elde edilen karışıma ekleyin, nazikçe karıştırın. 4. Hamuru kalıba dökün ve içine kıyılmış ceviz serpin. 5. Fırında 190-200 derece sıcaklıkta 35-40 dakika pişirin. 6. Pişen pastayı üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Elmalı pasta tarifi: 1. Malzemeler: 1 sade kek veya 2 katlı pastaban, 1 su bardağı şekerli süt, 4 yeşil elma, 5 yemek kaşığı limon suyu, 2 yumurta, 3/4 su bardağı su, 3/4 su bardağı toz şeker, 1,5 paket vanilyalı puding, 1/4-1/2 su bardağı krema. 2. Yapılışı: 1. Kekten daireler kesin ve bunları şekerli süt ile ıslatın. 2. Limon suyunu, şekeri, yumurtaları, suyu ve pudingi bir tavaya alıp karıştırarak pişirin. 3. Elmaları soyup küçük küpler halinde kesin ve tavaya ekleyin. 4. Karışımınıza azar azar krema ekleyerek yoğunluğunu azaltın ve elmaların yumuşaması için birkaç dakika daha pişirin. 5. Hazırlanan karışımı keklerin üzerine paylaştırın ve elmaların üzerine krema sürüp rendelenmiş çikolata serpin.