Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İsveç pastası iki farklı tarifle yapılabilir: bal pastası ve elmalı pasta.
Bal pastası tarifi:
- Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 portakalın rendelenmiş kabuğu, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı kakao, 2-3 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 su bardağı un, 1-2 yemek kaşığı ceviz 1.
- Yapılışı:
- Yumurtaları şekerle çırpın 1.
- Yoğurt, kakao, tarçını, balı, portakal kabuğu rendesini ve sıvıyağı ekleyip mikserle karıştırın 1.
- Unu kabartma tozuyla karıştırın ve elde edilen karışıma ekleyin, nazikçe karıştırın 1.
- Hamuru kalıba dökün ve içine kıyılmış ceviz serpin 1.
- Fırında 190-200 derece sıcaklıkta 35-40 dakika pişirin 1.
- Pişen pastayı üzerine pudra şekeri serpip servis yapın 1.
Elmalı pasta tarifi:
- Malzemeler: 1 sade kek veya 2 katlı pastaban, 1 su bardağı şekerli süt, 4 yeşil elma, 5 yemek kaşığı limon suyu, 2 yumurta, 3/4 su bardağı su, 3/4 su bardağı toz şeker, 1,5 paket vanilyalı puding, 1/4-1/2 su bardağı krema 2.
- Yapılışı:
- Kekten daireler kesin ve bunları şekerli süt ile ıslatın 2.
- Limon suyunu, şekeri, yumurtaları, suyu ve pudingi bir tavaya alıp karıştırarak pişirin 2.
- Elmaları soyup küçük küpler halinde kesin ve tavaya ekleyin 2.
- Karışımınıza azar azar krema ekleyerek yoğunluğunu azaltın ve elmaların yumuşaması için birkaç dakika daha pişirin 2.
- Hazırlanan karışımı keklerin üzerine paylaştırın ve elmaların üzerine krema sürüp rendelenmiş çikolata serpin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: