Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 g ıspanak 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 3 yemek kaşığı mısır unu 1
- 1 haşlanmış patates 1
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye 1
- Yarım su bardağı haşlanmış havuç 1
- 4 yemek kaşığı galeta unu 1
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1
- Tuz, karabiber 1
- Un, 2 yumurta, ayçiçek yağı (kızartmak için) 1
- Süzme yoğurt, ince kıyılmış dereotu (servis için) 1
Yapılışı:
- Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin 1.
- Ispanaklar suyunu çektikten sonra mısır ununu ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin 1.
- Haşlanmış patates, bezelye ve havucu bir kaseye alıp ezici yardımıyla püre kıvamına gelinceye kadar ezin 1.
- Galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alarak karıştırın 1.
- Üzerine ıspanağı ilave edip yoğurun 1.
- Ispanaklı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin 1.
- Ayçiçek yağını kızartma tavasına alarak ısıtın 1. Köfteleri önce una, ardından yumurtaya, daha sonra tekrar una bulayıp kızgın yağda kızartın 1.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin 1.
- Süzme yoğurda ince kıyılmış dereotunu ekleyip köftelerinizin yanında servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: