Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı ekşili sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 bağ ıspanak (yarım kg kadar) 13;
- 1 adet kuru soğan 13;
- 3 adet domates 1;
- Yarım limon suyu 13;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 13;
- Zeytinyağı, tereyağı 13;
- Tuz 13.
Köftesi için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur 13;
- 4 yemek kaşığı tepeleme un 13;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı kaynatılmış su 1.
Yapılışı:
- Bulguru yoğurma kabına alın, üzerine kaynatılmış bir bardak su ekleyip ağzını kapatarak şişmesini bekleyin 1.
- Ispanakları küçük küçük doğrayıp bol suda yıkayın 1.
- Yemeği pişireceğiniz tencereye kuru soğanı ince bir şekilde kıyın, yağlarla birlikte ekleyip kavurun 1.
- Domateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra soğanın içine ekleyin ve biraz kavurduktan sonra salça ve tuzu ilave edin 1.
- Ispanakları ekleyip 10 dakika kavurun 1.
- Dört-beş su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın 1.
- Şişen bulgurun üzerine tuz ve unu ekleyip azar azar su katarak yoğurun 1.
- Fazla su katmayın, sert bir hamur olmalı; yoksa dağılma riski olabilir 1.
- Misket büyüklüğünde köfteler yapıp kaynamakta olan ıspanağın içine koyun 1.
- Yarım limonu sıkın ve ara ara karıştırarak yarım saat pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: