• Buradasın

    Ispanaklı böreğin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ispanaklı böreğin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
    • Taze yufka kullanmak 1. Bayat yufka çatlar ve dağılır, taze ve yumuşak yufka en iyisidir 1.
    • Sos hazırlamak 12. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımı gibi bir sos hazırlayıp katların arasına sürmek, böreğin hem lezzetli hem de çıtır olmasını sağlar 12.
    • İç harcı doğru hazırlamak 1. Ispanakları biraz soğanla kavurmak, hem fazla suyunu salmasını sağlar hem de lezzetini artırır 1. Kavurduktan sonra ıspanağın suyunu iyice süzmek gerekir 1. Fazla su böreği hamur gibi yapar 1.
    Ayrıca, fırının 180-200°C’ye gelmiş olması ve soğuk fırına börek konulmaması önerilir 1. Nar gibi kızarması için son kata yumurta sarısı ve biraz susam/çörek otu serpilebilir 1. Altının da çıtır olması için böreğin fırının alt rafında başlatılıp sonra üst raflara alınması tavsiye edilir 1.
    Börek tarifi ve yapımıyla ilgili farklı yöntemler için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir:
    • nefisyemektarifleri.com 2. Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi 2.
    • youtube.com 3. Ispanaklı böreğin en yumuşak ve pratik şekli 3.
    • yemek.com 4. El açması ıspanaklı börek tarifi 4.
    • milligazete.com.tr 5. Evde ıspanaklı börek tarifi ve püf noktaları 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel ıspanaklı börek nasıl yapılır?

    En güzel ıspanaklı börek tarifi için gerekli malzemeler: 5 adet hazır yufka; 500 gram ıspanak; 1 adet soğan; 1 çay kaşığı tuz ve karabiber; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1 adet yumurta (üzeri için); 1 su bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı); 1 tatlı kaşığı çörek otu (arzuya göre susam). Yapılışı: 1. Ispanakları yıkayıp doğrayın, soğanı ince ince doğrayın. 2. Tavada zeytinyağıyla soğanları kavurun, üzerine ıspanakları ekleyin, karabiber ve tuzu ekleyip kavurun. 3. Ispanaklar suyunu salınca ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. 4. Bir kapta bir bardak yoğurt, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağını çırpın. 5. Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. 6. Bir yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. 7. İkinci yufkayı buruşturarak birinci yufkanın üzerine yerleştirin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. 8. Yufkaların arasına ıspanaklı harcı yayın. 9. Yufkalar bitene kadar aralarına harçtan koyarak böreği hazırlayın, üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün ve yumurta sarısını sürün. 10. Arzuya göre çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ispanaklı börek tarifinde iç harca kıyma, peynir veya patates de eklenebilir.

    Ispanaklı böreğe labne konur mu?

    Evet, ıspanaklı böreğe labne peyniri konulabilir.

    Ispanaklı böreğin hamuruna ne konur?

    Ispanaklı böreğin hamuruna genellikle şu malzemeler konur: Hamur için: 1. 500 gram un 2. 200 gram yoğurt veya süt 3. Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 4. Yarım çay bardağı sirke 5. 1 adet yumurta 6. 10 gram tuz İç harç için: 1. 1 kg ıspanak 2. 500 gram soğan 3. 150 ml sızma zeytinyağı 4. Tuz, karabiber Ayrıca, böreğin üzerine sürmek için ayçiçeği yağı ve 1 adet yumurtanın sarısı da eklenir.

    Ispanaklı börek hamuru nasıl açılır?

    Ispanaklı börek hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzemelerin Hazırlanması: 4 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz gibi malzemeler kullanılır. 2. Unun Elenmesi: Un, bir kabın içine alınarak elenir. 3. Karışımın Hazırlanması: Elekten geçirilen unun ortasında bir havuz açılır ve bu havuza su, sıvı yağ, yumurta ve tuz eklenerek karıştırılmaya başlanır. 4. Hamurun Yoğrulması: Tüm malzemeler bir araya getirildikten sonra, hamur yoğrulmaya başlanır. 5. Dinlendirme Süreci: Hamur yoğrulduktan sonra, üzeri örtülerek yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. 6. Hamurun Parçalara Ayrılması: Dinlenmiş hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılır. 7. Unlama İşlemi: Hamur parçaları, açma işlemi sırasında yapışmaması için unlanır. 8. Oklava ile Açma: Hamur parçaları, unlu bir yüzey üzerinde oklava kullanılarak ince bir şekilde açılır. 9. Katlama: Açılan hamurlar, isteğe bağlı olarak katlanabilir.

    Hazır yufkadan ıspanaklı börek nasıl yapılır?

    Hazır yufkadan ıspanaklı börek yapmak için gerekli malzemeler: 5 adet hazır yufka; 500 gram ıspanak (yıkanmış, doğranmış); 1 adet soğan (ince doğranmış); 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri; 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ; 1/2 çay bardağı süt; 1/2 çay bardağı yoğurt; 1 adet yumurta (üzeri için); Tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre). Yapılışı: 1. Soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. 2. Doğranmış ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar soteleyin. 3. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. 4. Soğuyan ıspanak karışımına beyaz peynir veya lor peynirini ekleyip karıştırın. 5. Süt, yoğurt ve sıvı yağı bir kasede çırpın. 6. Yufkaları tezgaha serin ve her yufkayı dörde bölün. 7. Her yufka parçasının üzerine hazırladığınız sostan sürün, ardından ıspanaklı harçtan koyup rulo veya sigara böreği şeklinde sarın. 8. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 9. Çırpılmış yumurtayı böreklerin üzerine fırça ile sürün. 10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin ve servis edin. Püf noktaları: Soteledikten sonra ıspanakların suyunu iyice sıkmak, böreğin fazla ıslak olmasını ve yufkanın dağılmasını önler. Böreklerin güzelce kızarması için fırın 180°C’ye mutlaka önceden ısıtılmalı. Börekleriniz çok kalın olursa içi tam pişmeyebilir, ince ve eşit katmanlar oluşturun.

    Ispanakla böreğe hangi baharatlar konur?

    Ispanakla yapılan böreklere genellikle şu baharatlar eklenir: Karabiber; Tuz; Kırmızı pul biber; Sumak. Ayrıca, bazı tariflerde domates salçası da kullanılabilir. Baharat miktarları kişisel tercihlere göre ayarlanabilir.

    El açması ıspanaklı böreğin içine ne konur?

    El açması ıspanaklı böreğin içine şu malzemeler konur: İç harç için: - 500 gram ıspanak - 2 adet soğan - 250 gram beyaz peynir (ufalanmış) - Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) Hamur için: - 5 su bardağı un - 1 adet yumurta - 1 tatlı kaşığı tuz - 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı - 1 yemek kaşığı sirke - 2 su bardağı su (azar azar eklenir) Ayrıca, böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilebilir.