Buradasın
Ispanaklı böreğin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanaklı böreğin yumuşak olması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Taze Yufka Kullanımı: Bayat yufka yerine taze ve yumuşak yufka kullanılmalıdır 1.
- İç Harcın Süzülmesi: Ispanakları kavururken fazla su bırakmaması için harcın suyunun iyice süzülmesi önemlidir 12.
- Yoğurt ve Sıvı Yağ Karışımı: Katların arasına yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımı gibi bir sos sürmek, böreğin hem lezzetli hem de çıtır olmasını sağlar 1.
- Mayalanma Süresi: Hamurun iyi mayalanması için en az 1 saat dinlendirilmesi gerekir 23.
- Pişirme Sıcaklığı: Fırını önceden 180-200°C'ye ısıtmak ve böreğin altını pişmeden üstünü yakmamak için kontrollü pişirmek önemlidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: