Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan ıspanaklı börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg ıspanağın yaprağı 1
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ (ıspanağı kavurmak için) 1
- 2 adet soğan 13
- 2 adet sivri biber 1
- Yarım demet maydanoz 1
- 4 adet yufka 13
- 1 su bardağından biraz az sıvıyağ (yufkayı yağlamak için) 1
- 1 adet yumurta sarısı 1
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ (üzerine sürmek için) 1
- Yarım çay kaşığı tuz, karabiber 1
- 1 çay kaşığı çörekotu 1
Yapılışı:
- Ispanağın yaprakları yıkayıp süzün ve doğrayın 1.
- Üç kaşık sıvıyağda, ince doğranmış soğan, biber ve maydanoz saplarını hafifçe sarartın 1.
- Ispanak yapraklarını ilave edin ve karıştırarak kavurun 1.
- Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yapraklarını katın 1.
- Bu harcı 16 kümeye ayırın 1.
- Yarım bardak sıvıyağın üzerine su doldurulup karıştırın 1.
- Her yufkayı birer birer serip sulu yağla yağlayın 1.
- Aralarını yağlayarak bohça gibi katlayın 1.
- Katlanan yufkaları dört parçaya kesin (dört yufkadan 16 börek olur) 1.
- Ortalarına ıspanaklı harç koyup, dört ucu ortaya getirin 1.
- Kat yeri alta gelmek üzere ters çevirerek tepsiye koyun 1.
- Üzerine sıvıyağla karıştırdığınız yumurta sarılarını sürüp çörek otu serpin 1.
- Fırında pişirerek sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: