Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İşkembe çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilogram işkembe (iyi temizlenmiş) 25;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 3 yemek kaşığı un 2;
- Haşlamak için: yarım limon suyu, bir küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 6 su bardağı su 2;
- Terbiyesi için: bir yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım limon suyu, bir çay kaşığı tuz 2;
- Servisi için: yarım çay bardağı sirke, 4 diş sarımsak 2.
Yapılışı:
- İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın 2.
- İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla kaseye aktarın 2.
- Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun 2.
- Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin 2.
- Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın 2.
- Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin 2.
- Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayrı bir kapta çırpın 2.
- Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın 2.
- Son olarak; haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin 2.
- Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın 2.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: