İşkembe çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram işkembe (iyi temizlenmiş); 3 yemek kaşığı tereyağı; 3 yemek kaşığı un; Haşlamak için: yarım limon suyu, bir küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 6 su bardağı su; Terbiyesi için: bir yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım limon suyu, bir çay kaşığı tuz; Servisi için: yarım çay bardağı sirke, 4 diş sarımsak. Yapılışı: 1. İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın. 2. İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla kaseye aktarın. 3. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin. 5. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. 6. Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin. 7. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayrı bir kapta çırpın. 8. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın. 9. Son olarak; haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin. 10. Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. 11. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. İşkembe çorbası tarifinin farklı versiyonlarına yemek.com ve lezzet.com.tr sitelerinden ulaşılabilir.