• Buradasın

    İşkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşkembe çorbasının terbiyesi için gerekli malzemeler:
    • 4 yemek kaşığı yoğurt 24;
    • 2 yemek kaşığı un 24;
    • 1 çay kaşığı tuz 24;
    • 1 yumurta sarısı 24;
    • yarım limon suyu 24.
    Hazırlanışı:
    1. Geniş bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu iyice çırpın 4.
    2. Bu karışımı, kaynayan çorbadan aldığınız bir miktar sıcak suyla ılıştırın 4.
    3. Ilıştırılmış terbiyeyi çorbaya azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın 4.
    Çorbanın kesilmemesi için terbiyeyi yavaşça ve sürekli karıştırarak eklemek önemlidir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İşkembeye hangi baharatlar konur terbiyeli?

    Terbiyeli işkembe çorbasına eklenen baharatlar: Kırmızı pul biber ve karabiber. Terbiye için kullanılan malzemeler: 2 yemek kaşığı un; 1 yumurta sarısı; 2 yemek kaşığı yoğurt; Yarım limonun suyu. Ayrıca, çorbanın lezzetini artırmak için ilikli kemik suyu eklenebilir.

    Gerçek terbiyeli işkeme çorbası kaç saat kaynatılır?

    Gerçek terbiyeli işkembe çorbası, yaklaşık 40-50 dakika kaynatılır.

    İşkembeli çorbaya neden sirke konur?

    İşkembeli çorbaya sirke konmasının birkaç nedeni vardır: Kokuyu dengeleme: Sirke, işkembenin ağır kokusunu alarak daha ferah bir aroma kazandırır. Lezzet artırma: Hem elma hem de üzüm sirkesi, çorbanın lezzetini artırır. Sindirim faydaları: Sirke, sindirim sistemine olumlu etkiler sağlar. Kıvam artırma: Asidik yapısı sayesinde çorbanın kıvamını iyileştirir.

    İşkembenin en güzel hangi çorbada kullanılır?

    İşkembe en güzel şekilde "işkembe çorbası"nda kullanılır.

    İşkembeli çorbanın içine ne konur?

    İşkembeli çorbanın içine konan malzemeler, çorbanın türüne göre değişiklik gösterebilir: Terbiyeli işkembe çorbası için: İşkembe: İyi temizlenmiş ve küp şeklinde doğranmış. Sos: Sirke, sarımsak, un, tereyağı, limon suyu ve yumurta sarısı ile hazırlanan terbiye. Ek malzemeler: Arzu edilirse sarımsak ve sirke eklenebilir. İşkembeli paça çorbası için: İşkembe ve paça: Temizlenmiş ve doğranmış. Sos: Un, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta ile hazırlanan terbiye. Ek malzemeler: Tuz, limon, sarımsak ve sirke. Çorbanın kıvamını açmak için sıcak su ilave edilebilir.

    İşkembe çorbası nasıl yapılır?

    İşkembe çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram işkembe (iyi temizlenmiş); 3 yemek kaşığı tereyağı; 3 yemek kaşığı un; Haşlamak için: yarım limon suyu, bir küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 6 su bardağı su; Terbiyesi için: bir yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım limon suyu, bir çay kaşığı tuz; Servisi için: yarım çay bardağı sirke, 4 diş sarımsak. Yapılışı: 1. İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın. 2. İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla kaseye aktarın. 3. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin. 5. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. 6. Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin. 7. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayrı bir kapta çırpın. 8. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın. 9. Son olarak; haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin. 10. Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. 11. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. İşkembe çorbası tarifinin farklı versiyonlarına yemek.com ve lezzet.com.tr sitelerinden ulaşılabilir.