Buradasın
Isıtınca tadı bozulan yiyecekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isıtılınca tadı bozulan yiyeceklere örnek olarak tavuk gösterilebilir 34. Tavuk, tekrar ısıtıldığında içeriğindeki protein yapısı değiştiği için düzgün bir şekilde sindirilemez 34.
Isıtılınca tadı bozulan diğer yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir:
- Ispanak 34. Ispanak, ısıtıldığında içeriğinde bulunan nitrat nitrite dönüşür ve bu durum sağlık açısından tehlikeli olabilir 34.
- Mantar 34. Mantar, ısıtıldığında besin değerini kaybeder 34.
Ayrıca, kremalı yemekler de mikroorganizmalar açısından yüksek risk taşır ve bir kereden fazla ısıtılmamalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: