Buradasın
Hangi yemekler tekrar ısıtılmaz?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekrar ısıtılmaması gereken bazı yemekler şunlardır:
- Mantar: Isıtıldığında besin değerini kaybeder ve sindirim sorunlarına yol açabilir 12.
- Tavuk: Isıtıldığı takdirde protein yapısı değişir ve bakteri üretme riski doğar 12.
- Yumurta: Tekrar ısıtıldığında protein yapısı değişir ve besin değeri azalır 3.
- Ispanak: Isıtıldığında nitrat maddesi nitrite dönüşür ve zehirlenmeye neden olabilir 12.
- Pancar: Tekrar ısıtıldığında nitrat nitrite dönüşür ve kanserojen etki yaratabilir 4.
- Kereviz: Isıtıldığında içindeki nitrat maddesi nitrite dönüşerek toksik hale gelebilir 3.
Bu yiyeceklerin tek seferde tüketilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: