Buradasın
Hangi yemekler tekrar ısıtılmaz?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekrar ısıtılmaması gereken bazı yemekler:
- Tavuk ve tavuk içeren yemekler 123. Tavuk, tekrar ısıtıldığında protein yapısı değişir ve bakteri üretimi artar 12.
- Ispanak, pancar ve kereviz gibi nitrat içeren sebzeler 134. Bu sebzelerde bulunan nitrat, tekrar ısıtıldığında nitrite dönüşür ve zehirlenmeye yol açabilir 134.
- Yumurta ve yumurta içeren yemekler 124. Yumurta, tekrar ısıtıldığında protein yapısı değişir ve gıda zehirlenmesine neden olabilir 124.
- Mantar 123. Mantar, tekrar ısıtıldığında besin değerini kaybeder ve sindirim sorunlarına yol açabilir 123.
- Pirinç ve pirinçli yemekler 45. Soğumuş ve beklemiş pirinçte bakteri üremesi olabilir, tekrar ısıtma bu bakterileri yok etmez 45.
- Kremalı yemekler 2. Mikroorganizmalar açısından risk taşır, bir kereden fazla ısıtılmamalıdır 2.
Bu yiyeceklerin taze olarak tüketilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: