Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isıl işlem görmüş gıdaların zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Besin değerlerinin kaybı 14. Özellikle suda çözünen vitaminlerde (örneğin, C vitamini ve bazı B vitaminleri) ısıl işlem sırasında kayıp meydana gelir 14.
- Kanserojen madde oluşumu 4. Yüksek sıcaklıklarda yapılan pişirme işlemleri, kanserojen maddelerin oluşmasına yol açabilir 4.
- Bağımlılık yaratma 2. Şeker içerikli işlenmiş gıdalar, beyinde dopamin salınımını artırarak yoğun tüketime ve bağımlılığa neden olabilir 2.
- Metabolizmaya zarar verme 25. Gıdalardaki katkı maddeleri ve koruyucular, metabolizmanın işleyişini bozabilir 25.
- Sağlık sorunlarına yol açma 3. Aşırı işlenmiş gıdalar, diyabet, obezite ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıklarla ilişkilendirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: