Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnvert şeker, çeşitli alanlarda farklı işlevler üstlenir:
- Tatlandırma: Yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için kullanılır 12.
- Kristalleşme önleme: Normal sofra şekeri kullanıldığında oluşabilecek kristalleşmeyi önleyerek ürünlerin nemi korumasına yardımcı olur 13.
- Doku iyileştirme: Fırınlanmış ürünlerin ve şekerlemelerin dokusunu iyileştirir 13.
- Çözünürlük artırma: Normal şekerden çok daha fazla suda çözünür, bu da bardağın dibinde şeker kristalleri oluşumunu azaltır 1.
- Fermentasyon: Bira ve kombucha gibi ürünlerin fermentasyonunda kullanılır 1.
İnvert şeker, besinsel olarak sofra şekeri veya mısır şurubu ile benzer özelliklere sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: