Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnvert şeker şurubu, invertaz enzimi ile şu şekilde elde edilebilir:
- Şeker ve su karışımı hazırlama 5. Şeker (sükroz) ve su bir kaba eklenir ve tamamen çözülmesi için karıştırılır 5.
- Sıcaklık ayarı 5. Karışım 50-70 °C arasında ısıtılır 5. Bu sıcaklık, enzimin aktif hale gelmesi için gereklidir 5.
- İnvertaz enzimi eklenmesi 5. İnvertaz enzimi eklenir 5. Enzim miktarı, kullanılan şurup miktarına göre değişebilir 5.
- pH ayarının yapılması 5. Şurubun pH'ı 3,5 ile 4,5 arasında olmalıdır 5. Eğer pH çok yüksekse, sitrik asit veya laktik asit gibi pH düzenleyiciler eklenebilir 5.
- İnvert şurubunun fermentasyonu 5. Karışım, enzimin sükrozu glukoz ve fruktoza dönüştürmesi için 12-24 saat karıştırılır 5.
- Şurubun soğutulması 5. Şurup istenilen seviyeye dönüştükten sonra ısı kaynağından alınarak soğutulur 5.
- pH kontrolü ve son ayar 5. Şurup soğuduktan sonra pH tekrar kontrol edilir ve gerekirse ayarlanır 5.
İnvert şurup yapımında yüksek sıcaklık, enzimin bozulmasına neden olabileceğinden 50-70 °C arası sıcaklık korunmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: