Buradasın
İnci tadında red velvet nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnci Tadında Red Velvet Tarifi:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı toz şeker 13;
- 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ (180 ml) 13;
- 2 orta boy yumurta (toplamda 100-120 gr) 13;
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası + 1 tatlı kaşığı su (veya 1 çay kaşığı jel gıda boyası) 13;
- 1 küçük şişe kefir (250 ml) 13;
- 1 tatlı kaşığı silme karbonat (5 gr) 13;
- 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 13;
- 270 gr un 1;
- 10 gr vanilin 5;
- 140 gr sıvı yağ 5;
- 3 yemek kaşığı yoğurt 5;
- 5 gr kabartma tozu 5;
- 60 gr süt 5.
Hazırlanışı:
- Fırın 170 C'ye ısıtılır 1.
- Kalıplar yağlanır ve tabanlarına pişirme kağıdı döşenir 1.
- Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve vanilya bir kapta elenir 1.
- Şeker ve sıvıyağ, el mikseri ile yüksek devirde 3-4 dk çırpılır 1.
- Yumurtalar ve gıda boyası eklenir 1.
- Un karışımı üçte bir eklenerek düşük devirde çırpılır, ardından kefirin yarısı eklenir 1.
- Unun üçte biri eklenip karıştırılır, kalan kefir eklenir 1.
- Karbonata elma sirkesi eklenip köpürtülür ve kek harcına ilave edilir 1.
- Harç kalıplara aktarılır ve 20-25 dk pişirilir 1.
- Kekler soğuduktan sonra krema sıkılarak servis edilir 5.
Kreması için:
Tüm malzemeler bir kapta çırpılır ve sıkma torbasına alınarak buzdolabında soğutulur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: