Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Red Velvet (kırmızı kadife) kekin kırmızı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Doğal reaksiyon: Kakao, buttermilk (ayran) ve sirke gibi asidik malzemelerle reaksiyona girdiğinde doğal olarak kırmızımsı bir renk alır 12. Bu renk, kakao içindeki antosiyanin adlı antioksidanın pH duyarlılığından kaynaklanır 2.
- Gıda boyası: Günümüzde kekin parlak ve göz alıcı kırmızı rengi genellikle gıda boyasıyla elde edilir 14. 1930'larda Adams Extract Company, kırmızı velvet kek tarifini kırmızı gıda boyasıyla birlikte sunarak kekin popülerleşmesine katkıda bulunmuştur 12.
- Beet suyu: İkinci Dünya Savaşı sırasında bazı tarifler, keki kırmızı yapmak ve nemlendirmek için pancar suyu kullanmıştır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: