Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçi dondurulmuş çilekli çikolata yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- Yarım su bardağı yulaf 1
- 1 paket kakaolu bisküvi 1
- 1 su bardağı ceviz 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- Yarım çay bardağı toz şeker 1
- 2 adet yumurta beyazı 1
- 2 su bardağı yarı donmuş çilek 1
- 1 tutam tuz 1
- Yarım su bardağı toz şeker 1
- 2 yemek kaşığı limon suyu 1
Yapılışı:
- Bisküvileri kırıp toz haline getirin ve pişirme kağıdı serili tepsiye koyun 1.
- Yulafı, toz şekeri, cevizi ve tereyağını bisküviye ekleyip karıştırın ve önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika ara ara karıştırarak pişirin 1.
- Pişip soğuyan karışımı rondodan geçirip toz haline getirin 1.
- Yumurta beyazlarını tuzla iyice çırpıp kabartın ve yavaş yavaş şekeri ilave edip çırpmaya devam edin 1.
- Yarı donmuş çilekleri rondodan geçirip yumurtalara ilave edin ve çırpmaya devam edin 1.
- Karışıma limon suyunu da ilave edip karıştırmaya devam edin 1.
- Dolgu malzemesinin kıvamı köpük gibi olacak 1.
- Üst kısım için bisküvili harçtan bir bardak ayırın 1.
- Geriye kalan bisküvili harcı küçük dikdörtgen veya kare borcamın tabanına yayın 1.
- Bisküvili harcın üzerine çilekli dolguyu koyup üzerine kalan harcı serpin 1.
- Dondurucuda yaklaşık 4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz 1.
Ayrıca, çilekli çikolata kaplamak için de aşağıdaki tarif uygulanabilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: