Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaymaklı hurma tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 24 hurma 13;
- 200 gram kaymak 13;
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 13;
- yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi 13.
Yapılışı:
- Hurmaları yıkayıp ortadan ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın ve tavada 3-4 dakika kızartın 1.
- Kızartılmış hurmaları soğutun 1.
- Ilıyan hurmaların içine bir çay kaşığı kaymak koyun 13.
- Kaymaklı kısmı kıyılmış ceviz içine batırarak servis tabağına alın 13.
Alternatif tarif:
Yapılışı:
- Hurma çekirdeklerini çıkarmak için bıçakla kesik atın, arzu edilirse hurmalar ikiye de kesilebilir 2.
- Kaymağı eritin, hurmaları ilave edin ve kaymak saydam renk alana kadar 5 dakika pişirin 2.
- Sıcakken üzerine tahin gezdirin ve susam serpin 2.
Kaymaklı hurma tatlısı tariflerinin bulunduğu bazı siteler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: