Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurma tatlısı, farklı bölgelerde farklı isimlerle ve özelliklerle bilinir:
- Bursa: "Bağdat hurma tatlısı" olarak bilinir ve 50 yıldan fazla süredir sokaklarda satılmaktadır 13. Un, şeker, yumurta, yoğurt ve özel baharatlarla hazırlanır 13.
- Erzurum: "Erzurum hurma tatlısı" olarak bilinir ve pişi veya lokma tatlısıdır 2. Şerbetli veya şerbetsiz hazırlanabilir 2.
- Sivas: "Hurma tatlısı" veya "sini hurması" olarak bilinir 4. Tuzlu tereyağı, küllü su, yoğurt, yumurta ve un ile yapılır 4.
- Ortadoğu: "Bağdat hurma tatlısı" olarak bilinir ve irmik, un, özel baharat karışımı ile yapılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: