Buradasın
Hurma tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurma tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Şerbet kıvamı: Şerbetin ne çok yoğun ne de çok sulu olmaması gerekir; tam kararında bir tat bırakmalıdır 3.
- Yağların kullanımı: Tereyağı ve yumurta oda sıcaklığına getirilmelidir 1.
- Un ilavesi: Unu azar azar ekleyerek yoğurmak, hamurun sertleşmesini önler 3.
- Pişirme sıcaklığı: Tatlı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilmelidir 13.
- Şerbetleme: Tatlılar ilk sıcağını attıktan sonra soğuk şerbet eklenmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: