Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helvalı Kete Tarifi:
Malzemeler:
- Hamur için: 1,5 paket un, yarım paket süt, iki kaşık yoğurt, iki su bardağı sıvı yağ, iki kaşık margarin, bir paket maya 1.
- Helva için: Yarım kilo un, bir buçuk su bardağı sıvı yağ, tuz 1.
- Üzeri için: Yumurta sarısı 1.
Yapılışı:
- Unu bir kaba alıp üzerine maya, tuz, yoğurt ve ılık sütü ekleyerek yoğurun 1.
- Margarin ve sıvı yağı tüpte kızdırıp hamura ekleyin, yağın tamamını çekene kadar yoğurun 1.
- Mayalamaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan yumaklar ayırın 1.
- Un, yağ ve tuzu kısık ateşte karıştırıp hafif kavurun 1.
- Bir yumağı açıp içine tuzlu helvayı koyun ve kapatın 1.
- Parmaklarınızla inceltip tepsiye dizin ve üzerine çatal batırın 1.
- Yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Not: Soğuduktan sonra fazla keteleri iki iki poşetleyip buzluğa atabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: