Buradasın
Un helvası yaparken püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un helvası yaparken püf noktaları şunlardır:
- Tereyağı ve un kalitesi: Helvanın lezzeti için kaliteli tereyağı ve un kullanılmalıdır 15.
- Tava seçimi: Yanmaz yapışmaz bir tava tercih edilmelidir 15.
- Unun kavrulma aşaması: Unu kısık ateşte, topaklanmaması için sürekli karıştırarak kavurmak gerekir 13.
- Şerbetin soğuk olması: Şerbeti sıcak değil, oda sıcaklığında hazırlamak önemlidir 15.
- Şerbetin azar azar eklenmesi: Şerbeti helvaya azar azar ekleyip, her eklemeden sonra karıştırmak gerekir 15.
- Ceviz veya fındık ekleme: Helvanın içine ceviz, fındık gibi kuru yemişleri eklemek, lezzetini artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: