Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helvanın püf noktasının ne zaman eklendiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, helva yapımında genel olarak eklenen malzemeler ve aşamaları şu şekildedir:
- Un helvası: Tereyağı eritilir, üzerine un eklenerek kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur 23. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürer 2. Daha sonra, önceden hazırlanan şerbet yavaşça eklenir ve helva şerbeti tamamen çekene kadar karıştırılarak pişirilir 23.
- İrmik helvası: İrmik, tereyağı veya sıvı yağda kavrulur 14. Şeker ve su veya sütten oluşan şerbet, irmik kavrulduktan sonra eklenir 14.
- Tel helvası: İrmik ve tel şehriye tavada kavrulur, ardından sıvı yağ eklenir ve karışım kahverengi bir renk alana kadar kavurmaya devam edilir 5. Toz şeker eklenip şeker eriyene kadar pişirilir 5. Son olarak, 3 su bardağı su azar azar eklenerek karışım sürekli karıştırılıp suyu çekene kadar pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: