Buradasın
Helvanın sert olmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Helvanın sert olmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Yağ miktarı: Helva yaparken yeterli miktarda yağ kullanılmalıdır, aksi takdirde helva kuru ve sert olur 4.
- Kavurma süresi: Unun kavrulma süresi fazla olursa sert ve kuru bir helva elde edilir 4.
- Şeker şurubu: Şeker şurubunun kıvamı koyu olursa helva sertleşir 4.
- Dinlendirme süresi: Helva pişirildikten sonra uygun bir süre dinlendirilmeli, hemen servis edilmemelidir 4.
- Malzeme kalitesi: Kaliteli tereyağı, un ve şeker kullanmak daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: