Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin helvasının sertleşmesinin birkaç nedeni olabilir:
- Susam yağı miktarının azalması 1. Tahin helvasının içine konulan susam yağı azaltıldığında helva sertleşir 1.
- Doğal yapı 4. Tahin, susam tohumlarından üretilir ve içindeki yağın soğuk ortamlarda katılaşması sonucu doğal olarak sertleşebilir 4.
- Depolama koşulları 3. Depolama sırasında yağın sızması, helvada şeker ve yağın içinde bulunduğu kendi fiziksel şartlarıyla açıklanır 3. Bu durum, helvanın lifli yapısının bozularak sert bir özellik kazanmasına neden olur 3.
Tahin helvasının sertleşmesi, ürünün bozulduğu anlamına gelmez 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: