• Buradasın

    Hazır yufkalı kekli tatlının şerbeti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hazır yufkalı kekli tatlının şerbeti için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 3.5 su bardağı toz şeker 13
    • 4 su bardağı su 13
    • Yarım limon suyu 1
    Yapılışı:
    1. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın 13.
    2. Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın 1.
    3. Şerbet soğuyana kadar bekletin 5.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kekli tatlıya hangi şerbet dökülür?

    Kekli tatlıya soğuk şerbet dökülür.

    Hazır yufka ile en güzel hangi tatlı yapılır?

    Hazır yufka ile yapılabilecek en güzel tatlılardan bazıları şunlardır: 1. Baklava: Hazır yufka kullanarak ceviz veya fıstık ile hazırlanan iç harçla baklava yapabilirsiniz. 2. Şöbiyet: Baklavaya benzeyen, ancak iç harcında kaymak bulunan bir tatlıdır. 3. Çikolatalı ve Fıstıklı Baklava Rulosu: Çikolata, antep fıstığı, bal ve yufka ile hazırlanan rulo şeklinde bir tatlıdır. 4. Ayvalı Baklava: İç harcı ayva ve karanfilden oluşan, farklı bir tat arayanlar için ideal bir tatlıdır. 5. Kumpir Yufka Tatlısı: Yufka ile yapılan ve üzerine şeker, kakao ve fındık eklenen bir tatlıdır.

    En güzel şerbetli tatlı nasıl yapılır?

    En güzel şerbetli tatlılardan biri için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 160 gr irmik - 140 gr un - 1 adet yumurta - 120 gr yoğurt - 75 gr eritilmiş tereyağı - 75 gr sıvı yağ - 5 gr vanilin - 5 gr kabartma tozu - 1 adet portakal kabuğu rendesi - 400 gr şeker - 400 gr su - 10 gr limon suyu Hazırlanışı: 1. Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 2. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın ve güzelce karıştırın. 3. Hamuru için gerekli malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin ve kısa bir süre elinizle yoğurun. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, ardından irmiğe bulayın. 5. Fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın. 6. Üzeri nar gibi kızarmış olan tatlıları fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine şerbeti gezdirin. 7. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin. 8. Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.