• Buradasın

    Kekli tatlılar nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kekli tatlılar çeşitli şekillerde yapılabilir ve bazı popüler tarifler şunlardır:
    1. Revani: Osmanlı döneminden gelen, yapımı kolay ve şerbetli bir tatlıdır 1.
    2. Padişah Yastığı: Yumuşacık keki ve şerbetle ıslanan lezzetiyle dikkat çeker 1.
    3. Kekli Baklava: İçinde kek, altında ve üstünde baklava hamuru olan farklı bir baklavadır 1.
    4. İncirli Muhallebili Islak Kek: Muhallebi ve kuru incirler içeren, tatlı ve şovlu bir tariftir 1.
    5. Kekli Truffle: Bayat keklerden yapılabilen, ikramlık bir tatlıdır 1.
    6. Kıbrıs Tatlısı: Cevizli ve Hindistan cevizli kek üzerine eklenen krema katlarıyla yapılan bir tariftir 1.
    7. Pamuk Tarlası Tatlısı: Sünger gibi kek ve beyaz kremayla hazırlanan pratik bir tatlıdır 1.
    Ayrıca, çikolatalı kek, havuçlu kek, meyveli kek gibi farklı kek türleri de tatlı yapımında kullanılabilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen displays slices of chocolate, vanilla, carrot, lemon, and red velvet cakes, each with distinct textures and colors, surrounded by scattered baking ingredients and a warm, inviting glow.

    En çok sevilen kek hangisi?

    En çok sevilen kek çeşitleri arasında şunlar öne çıkmaktadır: 1. Çikolatalı Kek: Yoğun çikolata tadı ve yumuşak dokusuyla özellikle çocuklar ve çikolata severler tarafından tercih edilir. 2. Vanilyalı Kek: Sade ve hafif bir tat arayanlar için idealdir, vanilya özünün kullanımı hoş bir aroma sağlar. 3. Havuçlu Kek: Sağlıklı bir alternatif olarak bilinir, havuç kekin nemini artırırken tatlı bir lezzet de katar. 4. Limonsuz Kek: Ferahlatıcı bir tat arayanlar için uygundur, limon suyu ve kabuğu kekin ferahlatıcı bir aroma kazanmasını sağlar. 5. Red Velvet Kek: Kırmızı rengi ve krema peyniri ile yapılan sosu ile özel günlerde sıkça tercih edilir.

    Nefis yemek tarifleri tatlıda hangi tatlılar var?

    Nefis Yemek Tarifleri sitesinde yer alan tatlı tariflerinden bazıları şunlardır: Şerbetli tatlılar. Kremalı ve sütlü tatlılar. Meyveli tatlılar. Kurabiyeler. Pasta ve kekler. Nefis Yemek Tarifleri'nin tatlı tariflerine ulaşmak için aşağıdaki siteler kullanılabilir: nefisyemektarifleri.com; tr.pinterest.com.
    A golden, syrup-drenched dessert (likely *kekli baklava*) on a ceramic plate, with a spoon drizzling cold, glossy syrup over its crispy, layered surface, set against a warm, sunlit Turkish kitchen backdrop.

    Kekli tatlıya hangi şerbet dökülür?

    Kekli tatlıya soğuk şerbet dökülür.
    A rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen displays slices of vanilla, chocolate, carrot, and lemon cakes alongside whole versions of Sacher Torte, Bienenstich, Babka, and Queen Elizabeth Cake, with a warm teapot and fresh ingredients like lemons, carrots, and cocoa beans scattered nearby.

    En güzel kek çeşitleri nelerdir?

    En güzel kek çeşitlerinden bazıları şunlardır: Kakaolu kek. Havuçlu kek. Limonlu kek. Portakallı kek. Ispanaklı kek. Yoğurtlu kek. Çikolatalı ıslak kek. Borcam keki. Mozaik kek. Atom kek. Ayrıca, bulut gibi, yumuşacık çikolatalı cupcake, fındıklı sade kek, muzlu piramit pasta, kırmızı kadife pasta, çilekli milföy pasta, ağlayan pasta ve latte pasta gibi birçok güzel kek çeşidi de bulunmaktadır. Kek çeşitleri, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
    A warm Turkish kitchen with a golden-brown sütlü irmik tatlısı steaming in a copper pot on the stove next to a fluffy, light-colored cake cooling on a wooden counter.

    Sütlü irmik tatlısı ile kek arasında ne fark var?

    Sütlü irmik tatlısı ve kek arasında birkaç temel fark bulunmaktadır: 1. Malzemeler: Sütlü irmik tatlısı genellikle irmik, süt, şeker ve bazen hindistan cevizi ile yapılırken, kek için yumurta, un, şeker ve yağ gibi malzemeler kullanılır. 2. Yapı: Sütlü irmik tatlısı daha pürüzsüz ve yoğun bir dokuya sahipken, kek daha hafif ve nemli bir yapıya sahiptir. 3. Pişirme Yöntemi: Sütlü irmik tatlısı genellikle ocakta pişirilirken, kek fırında pişirilir. 4. Şerbet Kullanımı: Sütlü irmik tatlısı genellikle şerbetle servis edilmezken, kek üzerine şerbet dökülerek sunulabilir.
    A warm, golden-brown layered dessert with crispy yufka sheets and a soft cake filling, drizzled with syrup, sits on a traditional Turkish ceramic plate surrounded by scattered walnuts and a wooden rolling pin.

    Hazır yufka ile kekli tatlı nasıl yapılır?

    Hazır yufka ile kekli tatlı yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 paket baklavalık yufka - Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu - Kek hamuru için: 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı kırılmış ceviz - Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 125 g eritilmiş tereyağı Yapılışı: 1. Uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakın. 2. Kek harcını hazırlamak için, yumurta ve şekeri çırpma kabında şeker eriyene kadar karıştırın. 3. Sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın. 4. Tepsiye baklavalık yufkayı alıp, yağdan sürün. 5. Üzerine 12 adet yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin ve baklavanın üzerine kalan yağı sürün. 6. İlk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirin.

    Kadayıflı kek tatlısı nasıl yapılır?

    Kadayıflı kek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: Keki için: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı un, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 150 gr kavrulmuş kuru tel kadayıf, 1 avuç ceviz. Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su. Süsleme için: Kaymak, toz antep fıstığı. Yapılışı: 1. Şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın, 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. 2. Keki hazırlayın: Yumurta ve toz şekeri bir kapta mikserle beyazlaşana kadar çırpın, ayçiçek yağı ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Karışıma kadayıf ve cevizi ekleyin: Kavrulmuş kadayıf ve ince kıyılmış cevizi kek karışımına ilave edip karıştırın. 4. Pişirme: Tereyağı ile yağladığınız dikdörtgen cam fırın kabına karışımı eşit şekilde yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. 5. Servis: Sıcak keki dilimleyin, soğumuş şerbeti üzerine dökün ve 1-2 saat dinlendirin.