Buradasın
Cevizli tarçınlı kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli tarçınlı kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yumurta 14;
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- Yarım su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı ceviz içi 1;
- 2 çay kaşığı tarçın 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 2 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Yumurtaları bir kaba kırıp üzerine bir su bardağından biraz fazla şeker ekleyin 1.
- Yumurta ve şeker karışımı beyaz oluncaya kadar mikser yardımıyla karıştırın 1.
- Kalan diğer malzemeleri ekleyip yeterince karıştırın 1.
- Yağladığınız ve hafifçe unladığınız kek kalıbının içine karışımı dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
- Malzemelerin oda ısısında olması gerekir 13.
- Yumurtalar ve şeker iyice çırpılmalıdır 13.
- Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırın açılmamalıdır 13.
Orta kalınlıkta 1 dilim cevizli tarçınlı kek yaklaşık 160 kaloriye denk gelir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: