Buradasın
Cevizli tarçınlı kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli tarçınlı kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 115 gr tereyağı 1;
- 150 gr toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 3 yumurta 12;
- 175 gr un 1;
- 1 tatlı kaşığı karbonat 1;
- 250 ml krema 1;
- 175 gr kahverengi şeker 1;
- 2 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1 su bardağı ufalanmış ceviz 1.
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ısıtın 1.
- 23 cm ebatlarında bir kare kek kalıbının içini yağlayın 1.
- Kahverengi şeker, tarçın ve cevizi bir kaseye alın 1. Tereyağını ekleyip kırıntılı bir görünüm elde edene kadar parmak uçlarınızla karıştırın 1.
- 115 gr tereyağını büyük bir kaseye alın 1. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın 1. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın 1.
- Un, karbonat ve kabartma tozunu başka bir kasede karıştırın 1. Yumurtalı karışıma azar azar ekleyin 1.
- Kremayı ilave edip çırpma işlemini tamamlayın 1.
- Hamurun yarısını fırın tepsisine yayın 1. Üzerine cevizli harcın yarısını yayın 1. Üzerini hamur ve cevizli karışımla tamamlayın 1.
- Sıcak fırında 50-60 dakika pişirin 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyin 1. Üzerine dondurma ekleyip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: