Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç ve elmalı turta yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Harcı için: 6 adet elma, 2 adet havuç, 1 tatlı kaşığı tarçın, 4 yemek kaşığı şeker, ceviz 12.
- Hamur için: 2 adet yumurta, 2 çay bardağı şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, aldığı kadar un 1.
Yapılışı:
- Harcı hazırlayın: Havuç ve elmaları rendeleyip bir tencereye alın. Şeker, sıvı yağ ve tarçını ekleyip pişirin, suyunu çekince ocaktan alın 12.
- Hamuru yoğurun: Diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun 12.
- Hamuru açın: Hamurun yarısını yağlanmış tart kalıbına yayın 2.
- Harcı yerleştirin: Soğumuş olan elmalı ve havuçlu karışımı hamurun üzerine yayın 12.
- Üzeri için şeritler kesin: Diğer hamurla tırtırlı ruletle şeritler kesip hamurun üzerini kapatın 1.
- Fırında pişirin: 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin 12.
- Servis edin: Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek ikram edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: