Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı ve havuçlu turta yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 150 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurta, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya, un 1.
- İç harcı için: 3 adet elma, 2 adet havuç, 5 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı ceviz 1.
Yapılışı:
- Hamur yoğurma: Tüm hamur malzemelerini karıştırıp, ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- İç harcı hazırlama: Elmaları ve havuçları rendeleyip şekerle karıştırın, suyunu çekene kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip soğutun 1.
- Pişirme: Hamurun dörtte birini ayırıp büyük kısmını tepsiye yayın. Üzerine iç harcı koyun. Ayırdığınız hamuru rendeleyerek turtanın üzerine serpin ve 200 derecede pişirin 1.
- Servis: Turta pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz 1.
Alternatif tarif:
- Hamur için: 250 gram oda ısısında tereyağı, 1 yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kabartma tozu, yaklaşık 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 3.
- İç harcı için: 3-4 adet elma, 1 adet havuç 3.
Bu tarifte de hamur ve iç harcı hazırlama adımları benzerdir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: