Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcamda elmalı turta pişirmek için gerekli malzemeler:
- 4 adet büyük boy elma 2;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı un 2;
- 1/2 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında) 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilin 2;
- Tuz (bir çimdik) 2;
- Tarçın (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Elmaları hazırlama: Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimler halinde doğrayın 23.
- Hamuru hazırlama: Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın 2. Yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin 2. Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyin 2. Tüm malzemeleri yoğurarak hamur haline getirin 2.
- Pişirme: Hamurun yarısını borcamın tabanına eşit şekilde yerleştirin 2. Üzerine doğranmış elma dilimlerini serin 2. Kalan hamuru elma dilimlerinin üzerine serin 2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika altın rengi alana kadar pişirin 2.
- Servis: Pişen turta fırından çıkarıldıktan sonra soğuması için bir süre bekletin 2. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz 2. Üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: