Nefis Elmalı Turta Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 2 adet yumurta, 150 gram tereyağı, 4-5 su bardağı un, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı süt, 5 yemek kaşığı şeker. - İç harcı için: 5 adet kırmızı elma, 8 yemek kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tarçın, isteğe bağlı çekilmiş ceviz. - Üzeri için: Pudra şekeri (piştikten sonra), yumurta sarısı. Yapılış Aşamaları: 1. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. 2. Tereyağı, yumurta, süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. 3. Unlu karışımı ilave edip bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun ve dinlendirmeye bırakın. 4. Elmaları rendeleyin ve baharat ile şekerle birlikte kavurun, cevizi ekleyin ve harcı soğumaya bırakın. 5. Hamurun 2/3'ünü açıp tart kalıbınıza yerleştirin, üzerine harcı yayın. 6. Kalan hamuru açıp şeritler kesin ve kafes şeklinde üzerine yerleştirin, yumurta sarısı sürün. 7. 180 derece fırında kontrollü pişirin ve pudra şekeri dökerek servis edin. Alternatif bir tarif için Kevserin Mutfağı sitesinde yer alan elmalı turta tarifini de inceleyebilirsiniz.