Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel turta tariflerinden biri olan elmalı turta yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 250 gram tereyağı, yarım su bardağı pudra şekeri, 2 su bardağı un 1.
- İç harç için: 3 adet elma rendesi, 2 çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 100 gram tereyağı, 1 su bardağı kırılmış fındık veya ceviz 1.
Hazırlanışı:
- Hamur malzemelerini bir araya getirerek yoğurun ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin 13.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, merdane veya oklava ile açarak serin 1.
- Elma ve havucun kabuklarını soyup rendeleyin, ceviz veya fındığı iri parçalar halinde doğrayın 1.
- İç malzemeleri bir tencerede 5 dakika pişirin 1.
- Elde ettiğiniz karışımı hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin 13.
- Dilimlere ayırarak ve ılık bir şekilde servis edin, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: