• Buradasın

    Elmalı kek yaparken elmalar nasıl doğranır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Elmalı kek yaparken elmalar küp küp doğranır 14.
    Doğrama aşamaları:
    1. Elmaların kabukları soyulur 14.
    2. Elmalar kaseye alınarak küp küp doğranır 14.
    3. Doğranan elmaların üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu gezdirilir ve karıştırılır 14.
    4. Ardından 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilerek tekrar harmanlanır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Elmalı keke hangi baharat yakışır?

    Elmalı keke tarçın yakışır. Ayrıca, Hayfene'nin Pumpkin Spice baharatı ile hazırlanan elmalı kek tariflerinde bu baharat da kullanılmaktadır.

    Kelepçeli kalıpta elmalı kek nasıl yapılır?

    Kelepçeli kalıpta elmalı kek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; yarım su bardağı süt; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 adet elma; 2 su bardağı un. Yapılışı: 1. 2 yumurta ile şeker 5 dakika çırpılır. 2. Elma hariç diğer malzemeler eklenip 1 dakika daha çırpılır. 3. Hamur kelepçeli kek kalıbına konur, üzerine soyulup dilimlenen elmalar dizilir. 4. Üzerine tarçın ve şeker serpilir. 5. 175 derecede 45-50 dakika pişirilir. Notlar: Kek malzemelerinin oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekir. Kek, baton kalıpta, küçük veya orta boy borcamda da hazırlanabilir.

    Nefis yemek tarifleri elmalı kek nasıl yapılır?

    Nefis Yemek Tarifleri'ne göre elmalı kek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; yarım su bardağı süt; yarım su bardağı yağ; 1 su bardağı şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 adet elma; 2 su bardağı un. Yapılışı: 1. 2 yumurta ile şeker 5 dakika çırpılır. 2. Elma hariç diğer malzemeler eklenip 1 dakika daha çırpılır. 3. Hamur kelepçeli kek kalıbına konur, üzerine soyulup dilimlenen elmalar dizilir. 4. Üzerine tarçın ve şeker serpilir. 5. 175 derecede 45-50 dakika pişirilir. Kek malzemelerinin oda sıcaklığında bekletilmiş olması önerilir. Tarifin tamamına "nefisyemektarifleri.com" sitesinden ulaşılabilir.

    Elmalı Turta yaparken elmalar nasıl rendelenmeli?

    Elmalı turta yaparken elmalar derin bir kaba rendelenmelidir. Rendelenmiş elmaların üzerine şeker ve tarçın eklenmeli, malzemeler güzelce karıştırılmalıdır. Elmaların suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edilmelidir. Pişirme işlemi bittikten sonra tarçın harçla karıştırılmalıdır. Not: Elmalı turta yaparken elma boyutu olarak genellikle orta boy elma kullanılır.

    Elmalı kekin püf noktası nedir?

    Elmalı kekin püf noktaları şunlardır: Yumurtaların iyi çırpılması. Kuru malzemelerin elenerek eklenmesi. Kabartma tozunun un eklendikten sonra konulması. Kek kalıbının önce margarinle yağlanıp üstüne un serpilmesi, fazla unun alınması. Kek fırından çıkar çıkmaz ilk sıcaklığı geçtikten sonra çıkarılması. Kekin tepsiye ters çevrilerek hafif vurularak çıkarılması. Fırının ilk 15 dakika açılmaması. Elmaların kararmaması için kesme işleminin en son yapılması. Kabaran yumurta ve şekerin kıvamını kaybetmemek için diğer malzemelerin hafif karıştırarak eklenmesi. Pişirme süresinin fırından fırına değişebileceği için kürdan testiyle kontrol edilmesi.

    Elmalı Turta yaparken hangi elma kullanılır?

    Elmalı turta yaparken tatlı sarı ve kırmızı elmalar tercih edilmelidir. Eğer iç dolgu yapılırken şeker miktarı fazla kaçtıysa, ekşi elma kullanarak tadı dengeleyebilirsiniz. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra rendeleyebilir veya küçük küçük dilimleyebilirsiniz.

    Elmalı kek malzemeleri nelerdir?

    Elmalı kek malzemeleri: Hamur için: 3 yumurta; 1 su bardağı toz şeker; yarım çay bardağı süt; 3 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu. Üzeri için: 2 elma; 1 tatlı kaşığı tarçın. Alternatif malzemeler: 250 ml yoğurt; 250 ml sıvı yağ; 4 elma; 2 yemek kaşığı limon suyu; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı hindistan cevizi; 1 su bardağı ceviz içi.