Kelepçeli kalıpta elmalı kek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; yarım su bardağı süt; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 adet elma; 2 su bardağı un. Yapılışı: 1. 2 yumurta ile şeker 5 dakika çırpılır. 2. Elma hariç diğer malzemeler eklenip 1 dakika daha çırpılır. 3. Hamur kelepçeli kek kalıbına konur, üzerine soyulup dilimlenen elmalar dizilir. 4. Üzerine tarçın ve şeker serpilir. 5. 175 derecede 45-50 dakika pişirilir. Notlar: Kek malzemelerinin oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekir. Kek, baton kalıpta, küçük veya orta boy borcamda da hazırlanabilir.