Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay'ın en güzel mezelerinden bazıları şunlardır:
- Çökelek Salatası 12. Küflü çökelek, domates, salatalık, biber, maydanoz ve soğanla yapılan bir salata türüdür 12.
- Humus 124. Nohut ve tahin ile yapılan, Hatay mutfağında hem meze hem de günlük yemeklerde sıkça tüketilen bir mezedir 24.
- Abagannuş 124. Közlenmiş patlıcan, biber ve soğanın acı biberle karıştırılıp dövülmesiyle hazırlanan bir mezedir 24.
- Mütebbel 124. Közlenmiş patlıcan, yoğurt, tahin ve sarımsaktan yapılan bir mezedir 24.
- Kısır 124. Hatay usulü kısır, doğal salça ve nar ekşisi ile lezzetlendirilir 24.
- Haydari 124. Nane ve yoğurtun birlikteliğiyle ferahlatıcı bir meze olarak sunulur 24.
- Muhammara 124. Salça, sarımsak, ceviz ve baharatlarla yapılan bir mezedir 24.
Hatay mutfağında birçok meze çeşidi bulunmaktadır ve kişisel tercihler farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: