Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antakya kahvaltısında yer alan bazı mezeler:
- Zeytin ve zeytinyağı 2. Yeşil ve siyah zeytin çeşitleri bulunur 2.
- Peynir çeşitleri 12. Beyaz peynir, dil peyniri ve çökelek gibi peynirler sıkça kullanılır 12.
- Humus 124. Nohut ve tahinle yapılan bir mezedir 4.
- Babaganuş 12. Közlenmiş patlıcan, biber ve soğanla hazırlanan bir mezedir 4.
- Mütebbel 14. Közlenmiş patlıcan, sarımsak, tahin ve naneden yapılan bir mezedir 4.
- Haydari 14. Süzme yoğurt, nane ve dereotu ile yapılan bir mezedir 4.
- Çökelek salatası 14. Taze veya küflü çökelek, domates, salatalık ve biberle hazırlanan bir salatadır 4.
- Zahter salatası 13. Acısı alınmış taze zahtere nar ekşisi, maydanoz, yeşil zeytin, domates ve zeytinyağı eklenerek yapılır 3.
- Zeytin salatası 34. Çekirdeksiz yeşil zeytine nar ekşisi, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve pul biber eklenerek yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: