• Buradasın

    Antakya kahvaltı mezeleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Antakya kahvaltısında yer alan bazı mezeler:
    • Zeytin ve zeytinyağı 2. Yeşil ve siyah zeytin çeşitleri bulunur 2.
    • Peynir çeşitleri 12. Beyaz peynir, dil peyniri ve çökelek gibi peynirler sıkça kullanılır 12.
    • Humus 124. Nohut ve tahinle yapılan bir mezedir 4.
    • Babaganuş 12. Közlenmiş patlıcan, biber ve soğanla hazırlanan bir mezedir 4.
    • Mütebbel 14. Közlenmiş patlıcan, sarımsak, tahin ve naneden yapılan bir mezedir 4.
    • Haydari 14. Süzme yoğurt, nane ve dereotu ile yapılan bir mezedir 4.
    • Çökelek salatası 14. Taze veya küflü çökelek, domates, salatalık ve biberle hazırlanan bir salatadır 4.
    • Zahter salatası 13. Acısı alınmış taze zahtere nar ekşisi, maydanoz, yeşil zeytin, domates ve zeytinyağı eklenerek yapılır 3.
    • Zeytin salatası 34. Çekirdeksiz yeşil zeytine nar ekşisi, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve pul biber eklenerek yapılır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antakya'nın en güzel mezesi hangisi?

    Antakya'nın en güzel mezesi konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü farklı kişiler için en güzel meze değişebilir. Ancak, Antakya'nın meşhur mezelerinden bazıları şunlardır: Abagannuş. Humus. Mütebbel. Kısır. Haydari. Muhammara. Antakya'nın meze kültürü ile ünlü olduğunu ve birçok lezzetli meze çeşidi bulunduğunu unutmamak gerekir.

    Türk mezeleri nelerdir?

    Türk mutfağına ait bazı mezeler: Haydari. Muhammara. Cacık. Patlıcan Ezmesi (Baba Ghanoush). Şakşuka. Tarama. Kısır. Fava. Deniz Börülcesi. Kereviz Salatası.

    Antakya'nın neyi meşhur?

    Antakya'nın meşhur olan bazı özellikleri şunlardır: Tarihi ve kültürel zenginlikler: Antakya, tarihi Antakya evleri, St. Pierre Kilisesi, Antakya Mozaik Müzesi, Hatay Arkeoloji Müzesi gibi önemli turistik yerlere ev sahipliği yapar. Mutfak kültürü: Şişperek çorbası, oruk, İskenderun döneri, fellah köftesi, biberli ekmek, Hatay usulü kağıt kebabı, ıspanak borani, belen tava gibi yöresel lezzetleriyle ünlüdür. Doğal güzellikler: Harbiye (Daphne) Şelalesi, Asi Nehri ve çevresindeki doğal alanlar ziyaretçilerini cezbeder. Hoşgörü sembolü: Farklı dinlere ait yapıların bir arada bulunması ve özellikle hoşgörü ağacı ile farklı meyvelerin yetişmesi, Antakya'nın hoşgörü kültürünü simgeler.

    Antakya mutfağında hangi baharatlar kullanılır?

    Antakya mutfağında sıkça kullanılan bazı baharatlar: Zahter. Küzbara. Mahlep. Kakule. Keçiboynuzu tozu. Reyhan. El dövmesi acı biber. Habak. Şumra (rezene).